9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAl doilea atelier al programului "CRESC la bibliotecă" la "Aman"

Al doilea atelier al programului „CRESC la bibliotecă” la „Aman”

Cel de-al doilea atelier al programului „CRESC la bibliotecă” se va desfăşura vineri, 22 septembrie, începând cu ora 15.00, în sala „Biblioteca Exilului Românesc din Paris – Basarab Nicolescu”. Sub titlul generic “Istoria citita”, Carmen Tică va desfășura două activități interactive: un atelier de studiu al izvoarelor scrise subiectiv din Primul Razboi Mondial – jurnale, memorii si corespondență, cu accent pe raporturile și corespondența istorice – și un atelier practic de caligrafie și redactare a scrisorilor.
Cu acest prilej, participanții vor avea prilejul să vada și o expoziție de cărți poștale din perioada Primului Razboi Mondial, exponantele provenind din colecția lui Adrian Florin Pascu, colecționar craiovean.
Proiectul “CRESC la bibliotecă” este finanțat de AFCN și se adresează tinerilor proveniți din medii defavorizate. Rolul principal al proiectului constă în sensibilizarea copiilor cu privire la semnificația și relevanța experiențelor războiului și a Marii Uniri (1918). Participanții provin din centrele sociale aflate în administrația Arhiepiscopiei Craiovei și sunt același grup (10 copii) care au participat săptămâna trecută la primul atelier al proiectului “Istoria Altfel”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS