14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: 78 de metri cubi de material lemnos confiscat de poliţişti în decurs de o săptămână

Dolj: 78 de metri cubi de material lemnos confiscat de poliţişti în decurs de o săptămână

Poliţiști doljeni din cadrul Serviciului de Ordine Publică au acționat în perioada 08-14.09.2017, pe linia prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul circulaţiei, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, cât și prevenirea și combaterea tăierilor ilegale din păduri de pe raza judetului Dolj,
Polițiștii au fost însosiți în această activitate de specialiști din cadrul Direcției Silvice Dolj.
Cu ocazia derulării acestei actiuni au fost controlate 29 de autovehicule , legitimate 30 de persoane, fiind aplicate mai multe sanctiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 în ceea ce privește regimul silvic.
Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate a fost de 1000 lei, iar materialul lemnos confiscat este în volum de 78,2 mc lemn de foc, din specii diferite.
Valoarea materialului lemnos confiscat se ridică la 6490,6 lei.
Spre exemplu, a fost depistat D.V., din comuna Roșia de Amaradia, județul Gorj, care a deținut 75,9 m.c. lemn de foc, cantitate compusă din din specii diferite, fără a fi în posesia documentelor legale de proveniență a materialului lemnos.
Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5 000 lei conform prevederilor dispozitiilor legale în materie, materialul lemnos fiind confiscat valoric.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS