7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎncepe şi la Craiova campania naţională de prevenire a consumului de canabis

Începe şi la Craiova campania naţională de prevenire a consumului de canabis

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, organizezază mâine conferinţa de presă organizată pentru lansarea campaniei naţionale de prevenire a consumului de canabis – ”#POTALTFEL!”.
În calitatea sa de coordonator naţional al politicilor publice în domeniul reducerii cererii şi ofertei de droguri, ANA implementează în perioada 5 septembrie 2017 – 31 iulie 2018, campania naţională media de prevenire a consumului de canabis  #POTALTFEL.
Campania are drept scop creşterea nivelului de informare, sensibilizare şi conştientizare a populaţiei generale, cu vârsta cuprinsă între 15-64 de ani, cu accent pe populaţia şcolară de 15-24 de ani, asupra efectelor medico-psiho-sociale ale consumului de canabis, în vederea neînceperii şi/sau evitării trecerii de la consumul  ocazional/recreaţional la consumul regulat de canabis.
#POTALTFEL reprezintă un răspuns integrat şi complet în planul politicilor publice, cu rol emergent la dinamica consumului de droguri în România.
În cadrul conferinţei de presă vor fi prezentate şi rezultatele studiilor privind consumul de canabis în România, realizate la nivelul Agenţiei Naţionale Antidrog, respectiv Studiul naţional în populaţia generală privind consumul de tutun, alcool şi droguri (GPS) 2016, corelativ cu Studiul în populaţia şcolarizată cu vârsta de 16 ani – ESPAD 2015, precum şi  datele cuprinse în Raportul naţional privind situaţia drogurilor în România 2016.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS