6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPolițist doljean, angajat ”fraudulos”

Polițist doljean, angajat ”fraudulos”

Președintele Sindicatului Polițiștilor „Mihai Viteazul”, subcomisarul Marius – Gheorghe Bărbulescu, a făcut publică astăzi, pe pagina de Facebook a sindicatului, situația agentului-principal de poliție Băran Alexandru de la Postul de Poliție Sălcuța.
Acesta din urmă ar fi fost destituit pe motiv că ”a fost încadrat fraudulos în poliție”, după cum se precizează în dispoziția șefului Inspectoratului de Poliție al Județului(IPJ) Dolj din data de 23 august.
”Dacă încadrarea în Poliția Română a membrului nostru de sindicat s-a făcut fraudulos, după cum bine scrieți, semnati și recunoașteți, iar pentru această faptă a trebuit să plătească cu încetarea raporturilor de serviciu, nu credeți că cel puțin aceeași sancțiune trebuie să primiți și domniile voastre, cei care tot fraudulos ați dispus verificarea, testarea și încadrarea lui în Ministerul Afacerilor Interne? Că doar nu și-a dispus Băran Alexandru, lui însuși, reîncadrarea în Poliția Română!”, se arată pe pagina de facebook a Sindicatului Polițiștilor „Mihai Viteazul”.
Sindicatul a ataşat şi o serie de documente, printre care şi dispoziţia prin care au fost încetate raporturile de muncă între IPJ şi Băran Alexandru (Foto).
Agentul-principal Alexandru Băran a fost reîncadrat în decembrie 2016, după ce a fost declarat admis la examenul medical, sportiv, psihologic și scris, iar pe data de 23 august i s-a spus că acest lucru a  fost făcut în mod fraudulos. Atât agentul de poliție cât și reprezentanții Sindicatului Polițiștilor „Mihai Viteazul” susțin că IPJ Dolj nu a explicat cum a fost posibil să angajeze o persoană în mod ”fraudulos”.
Gazeta de Sud a solicitat IPJ Dolj un punct de vedere despre acestă situație, urmând ca acesta să fie publicat imediat ce va sosi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS