25.8 C
Craiova
duminică, 26 septembrie, 2021
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Vizită tematică a copiilor de la centrele sociale "Best Life" și "Aripi de lumină" în Parcul "Nicolae Romanescu"

Craiova: Vizită tematică a copiilor de la centrele sociale „Best Life” și „Aripi de lumină” în Parcul „Nicolae Romanescu”

Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” prin American Corner/Mediatecă a desfășurat vineri, 18 august, începând cu ora 9.30, o vizită tematică în Parcul “Nicolae Romanescu” din Craiova. În cadrul acțiunii au participat copii de la centrele sociale „Best Life” și “Aripi de lumină”.
Vreme de trei ore, copiii au luat la pas cel mai frumos parc din România. Însoțiți de bibliotecarul Carmen Tică și de reprezentanți ai centrului social, participanții au aflat amănunte despre istoria parcului, apariția și dezvoltarea acestui imens plămân al Craiovei, au observat  și învățat diferite categorii de plante și arbori, au admirat varietatea speciilor de păsări și gâze și s-au plimbat pe aleile umbroase ale parcului. În mijlocul copiilor a fost și Mirela Ridiche, specialist ornitolog, care i-a ajutat pe  cei mici să observe și recunoască corect păsările cu ajutorul binoclului și al determinatorului.

Vizita tematică a avut rolul de a-i destinde pe copii, de a-i aduce în contact nemijlocit cu natura și de a-i conștientiza în legătură cu importanța conservării mediului înconjurător. La fel ca și în cazul întâlnirilor anterioare, la finalul vizitei organizate, copiii au schimbat impresii și au fixat cele mai importante experiențe ale zilei.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului “Fun in Summer”, un program de îndrumare şi informare a copiilor din centrele sociale din Craiova, care se desfășoară pe parcursul vacanţei de vară a anului 2017 și are ca scop conștientizarea copiilor cu privire la importanța prieteniei, altruismului și determinării ca principii sănătoase de viață.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Liga 3 / CSM Slatina – CSO FIliaşi 2-0....

CSM Slatina s-a impus cu scorul de 2-0, duminică,...

ȘTIRI GdS