10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: "Aventuri la firul ierbii", la Biblioteca "Aman"

Craiova: „Aventuri la firul ierbii”, la Biblioteca „Aman”

Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” prin American Corner/Mediatecă va organiza joi, 10 august, de la ora 9.30, acțiunea de vizionare a filmului de animație Aventuri la firul ierbii. În cadrul acțiunii vor participa copii de la Centrul social multifuncțional „Best Life”.
Difuzarea filmului de animație Aventuri la firul ierbii, o productie Disney si Pixar, se va constitui într-o aventură plină de viață și culoare, doldora de personaje năstrușnice, în universul fantastic al insectelor de toate formele și mărimile. Filmul de animație are valoarea unei lecții de curaj si tenacitate, o uimitoare perspectivă asupra muncii în echipă pe care copiii sunt invitați să o asimileze și aplice. La fel ca și în cazul întâlnirilor anterioare, difuzarea filmului se va constitui într-un prilej de dezbatere și reflecție la care copiii vor fi invitați de bibliotecari.
„În cadrul programului Fun in Summer nsistăm pe acele documentare și filme de animație în care accentul cade pe prietenie și colaborare pentru că, la biblioteca Aman, noi credem cu tărie în aceste valori. Cu atât mai fericite sunt consecințele dacă de la o vârstă fragedă sunt familiarizați cu virtuți precum solidaritatea, altruismul și îndrăzneala onestă. E admirabil felul în care cei mici urmăresc și discută despre fiecare nouă animație pe care le-o propunem în cadrul activităților noastre. Proiectul Fun in Summer va continua cu alte câteva teme de interes, pentru întâlnirile viitoare colegii mei luând în calcul și o ieșire în natură”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”.
Evenimentul va fi organizat în cadrul proiectului “Fun in Summer”,un program de îndrumare şi informare a copiilor din centrele sociale din Craiova, care se desfășoară pe parcursul vacanţei de vară a anului 2017 și are ca scop conștientizarea copiilor cu privire la importanța prieteniei, altruismului și determinării ca principii sănătoase de viață.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS