16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Acţiuni de prevenţie ale poliţiştilor în cartierul Craiovița Nouă

Craiova: Acţiuni de prevenţie ale poliţiştilor în cartierul Craiovița Nouă

Polițiștii de proximitate din cadrul Secţiei 5 Poliţie s-au deplasat, ieri, în zonele aglomerate din cartierul Craiovița Nouă, respectiv Piața agroalimentară ,,Big Nou”, dar și în parcările supermarketurilor, unde a distribuit fly-ere și pliante cu mesajul programelor de prevenire derulate la nivelul Secției.
Prin acest gen de activități se urmărește informarea şi conştientizarea publicului asupra riscurilor pe care și le asumă victimele violenței domestice, precum și consecințele ce pot să decurgă dintr-un comportament permisiv la adresa agresorilor.
Totodată, au fost purtate discuții cu persoanele întâlnite despre modul de săvârșire a înșelăciunilor prin metoda ,,ACCIDENTUL”, fiind distribuite și materiale informative în acest sens.
Astfel, au fost prezentate aspecte concrete, etape ale violenței domestice, profilul agresorului, profilul victimei, formele violenței domestice (care poate fi manifestată atât prin comportament agresiv fizic dar și verbal, menite să-i inducă victimei o stare de temere), scopul fiind cel de a reduce vulnerabilităţii victimelor.
De asemenea, au fost expuse și unele aspecte referitoare la prevenirea infracțiunilor de furt din autoturisme, fiindu-le aduse la cunoştinţă  recomandări cu privire la faptul să nu lase la vedere bunuri care i-ar putea tenta pe hoţi: genţi ( chiar dacă acestea nu conţin valori ), haine, documente, sisteme GPS, aparate antiradar, telefoane mobile, aparatură electronică.
Prevenirea infracţiunilor prin metoda „Accidentul” poliţiştii de proximitate au editat și distribuit 200 afișe cu recomandări antivictimale, acestea fiind transmise și prin intermediul asociaţiilor de prorietari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS