10.1 C
Craiova
sâmbătă, 22 februarie, 2020
Acasă Local Dolj Dolj: S-a contistuit o comisie de identificare și evaluare a zonelor...

Dolj: S-a contistuit o comisie de identificare și evaluare a zonelor cu vulnerabilitate privind riscul de vaccinare antirujeolică

-

Şedinţa ordinară a Colegiului Prefectural s-a desfăşurat astăzi şi a avut următoarea ordine de zi: Raportul de activitate al Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj pe primul semestru al anului 2017; Informare a Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Dolj privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței în sezonul rece noiembrie 2016 – martie 2017; Raportul activității desfășurate de Biroul Vamal Dolj în semestrul I 2017. Realizarea obiectivelor stabilite de A.N.A.F. privind activitatea vamală; Raportul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj privind asigurarea protecţiei unităţilor de învăţământ şcolar, a siguranţei elevilor şi a personalului didactic în trim.II 2017.

De asemenea, în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural, prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, a vorbit despre măsurile dispuse de Instituţia Prefectului Judeţului Dolj în ceea ce priveşte Campania de vaccinare antirujeolică: “Aș dori să vă aduc la cunoștință măsurile dispuse de Instituția Prefectului Jude’ului Dolj ca urmare a videoconferinței organizată în data de de 18.07.2017 de Ministerul Sănătăţii și Ministerul Afacerilor Interne cu tema „Campania de vaccinare antirujeolică”.
La nivelul judeţului Dolj, prin Ordinul Prefectului nr. 239/19.07.2017, s-a constituit comisia de identificare și evaluare a zonelor cu vulnerabilitate privind riscul de vaccinare antirujeolică la nivelul județului Dolj, formată din: directorul excutiv al  Direcției de Sănătate Publică Dolj, coordonatorul compartimentului supraveghere epidemiologică și control boli transmisibile din cadrul D.S.P Dolj, președintele Societății Naționale de Medicina Familiei – Filiala Dolj și al Patronatului Medicilor de Familie Dolj, un reprezentant al Instituției Prefectului – județul Dolj şi administratorul public al Consiliului Județean Dolj. În data de 19.07.2017 s-a organizat prima ședință de lucru.
Având în vedere solicitarea Ministerului Sănătății către D.S.P Dolj din data de 20.07.2017, de raportare a unor date legate de limitarea extinderii epidemiei de rujeolă,
în cursul aceleiași zile la sediul Instituției Prefectului – județul Dolj s-a organizat o nouă întâlnire cu participarea Direcției de Sănătate Publică, Direcției de Statistică Dolj, a Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Dolj precum și a Direcției de evidență a Persoanelor Dolj în cadrul căreia s-a stabilit procedura de lucru astfel încât la data stabilită de Ministerul Sănătății, respectiv 25.07.2017, D.S.P Dolj să comunice datele solicitate către minister” a spus prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu.

ȘTIRI VIDEO GdS