Acasă Local Dolj Dolj: S-a contistuit o comisie de identificare și evaluare a zonelor...

Dolj: S-a contistuit o comisie de identificare și evaluare a zonelor cu vulnerabilitate privind riscul de vaccinare antirujeolică

-

Şedinţa ordinară a Colegiului Prefectural s-a desfăşurat astăzi şi a avut următoarea ordine de zi: Raportul de activitate al Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj pe primul semestru al anului 2017; Informare a Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Dolj privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței în sezonul rece noiembrie 2016 – martie 2017; Raportul activității desfășurate de Biroul Vamal Dolj în semestrul I 2017. Realizarea obiectivelor stabilite de A.N.A.F. privind activitatea vamală; Raportul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj privind asigurarea protecţiei unităţilor de învăţământ şcolar, a siguranţei elevilor şi a personalului didactic în trim.II 2017.

De asemenea, în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural, prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, a vorbit despre măsurile dispuse de Instituţia Prefectului Judeţului Dolj în ceea ce priveşte Campania de vaccinare antirujeolică: “Aș dori să vă aduc la cunoștință măsurile dispuse de Instituția Prefectului Jude’ului Dolj ca urmare a videoconferinței organizată în data de de 18.07.2017 de Ministerul Sănătăţii și Ministerul Afacerilor Interne cu tema „Campania de vaccinare antirujeolică”.
La nivelul judeţului Dolj, prin Ordinul Prefectului nr. 239/19.07.2017, s-a constituit comisia de identificare și evaluare a zonelor cu vulnerabilitate privind riscul de vaccinare antirujeolică la nivelul județului Dolj, formată din: directorul excutiv al  Direcției de Sănătate Publică Dolj, coordonatorul compartimentului supraveghere epidemiologică și control boli transmisibile din cadrul D.S.P Dolj, președintele Societății Naționale de Medicina Familiei – Filiala Dolj și al Patronatului Medicilor de Familie Dolj, un reprezentant al Instituției Prefectului – județul Dolj şi administratorul public al Consiliului Județean Dolj. În data de 19.07.2017 s-a organizat prima ședință de lucru.
Având în vedere solicitarea Ministerului Sănătății către D.S.P Dolj din data de 20.07.2017, de raportare a unor date legate de limitarea extinderii epidemiei de rujeolă,
în cursul aceleiași zile la sediul Instituției Prefectului – județul Dolj s-a organizat o nouă întâlnire cu participarea Direcției de Sănătate Publică, Direcției de Statistică Dolj, a Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Dolj precum și a Direcției de evidență a Persoanelor Dolj în cadrul căreia s-a stabilit procedura de lucru astfel încât la data stabilită de Ministerul Sănătății, respectiv 25.07.2017, D.S.P Dolj să comunice datele solicitate către minister” a spus prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

Sindicaliştii din Dolj solicită o simulare a reducerii numărului de ore în şcoli

Reducerea numărului de ore pentru elevii din clasele primare şi gimnaziale, dar şi de la liceu este un subiect de actualitate pentru învăţământul preuniversitar, după ce senatorii au adoptat un proiect de lege în acest sens

Cum îţi poţi schimba legal furnizorul de energie

Este nevoie de 21 de zile pentru ca un consumator casnic să treacă de la un furnizor la altul de energie. Iată ce „capcane“ puteţi întâmpina în procesul de mutare către alt furnizor de electricitate.

Încă un pieton lovit de maşină pe bulevardul Ştirbei Vodă

Un pieton, de 67 de ani, a fost accidentat de un autoturism joi, pe o trecere de pietoni de pe bulevardul Ştirbei Vodă. În ultima perioadă, în acea zonă au fost răniţi mai mulţi pietoni.