Acasă Local Dolj Dolj: 50.000 de ţigări de contrabandă au fost confiscate miercuri de polițiști

Dolj: 50.000 de ţigări de contrabandă au fost confiscate miercuri de polițiști

-


Polițiștii doljeni au organizat, în cursul zilei de miercuri, o acțiune având  drept scop depistarea persoanelor bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu produse din tutun, fără a avea aplicat marcaj fiscal legal

Potrivit unui comunicat al IPJ Dolj, peste 25 de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al I.P.J.Dolj au organizat și executat în municipiul Craiova o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor de contrabandă și a comercializării ilegale cu țigarete și produse din tutun.
Aceștia au verificat 36 de societăți comerciale, constatând 3 infracțiuni de ,, deținerea în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării, fără fi marcate, peste limitele prevăzute de lege, cunoscând că acestea provin din contrabandă ” , conform codului Vamal al României.
De asemenea, polițiștii din cadrul S.I.C.E. au ridicat în vederea confiscării 2.637 de pachete de țigări (conținând peste 52.000 de țigarete) de diverse mărci,  fără ca acestea să aibă aplicat timbru de marcaj fiscal legal, fiind provenite din contrabandă .
Valoarea totală a mărfurilor confiscate depășește  26.000 lei.

La acțiune a fost folosit și  un câine de urmă din cadrul Poliției Municipiului Craiova.

Spre exemplu, în urma activităților specifice efectuate de către polițiști din cadrul S.I.C.E., a fost depistat  Florin B., 47 de ani, din Craiova, conducând pe strada Brestei din municipiul Craiova , un autoturism în interiorul căruia,  în urma  verificărilor efectuate de polițiști, a fost identificată cantitatea de 2.000 de pachete țigări (40.000 de țigarete), fără a avea aplicat timbru de marcaj fiscal, acestea fiind provenite din contrabandă.
Astfel, oamenii legii au întocmit pe numele bărbatului de 47 de ani un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”contrabandă”, prevăzută de art.270 alin. 3 din Legea nr.86/2006, iar autoturismul și întreaga cantitate de țigări au fost confiscate, persoana în cauză  fiind reținuta pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore și introdus în arestul inspectoratului, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS