23.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2019
Acasă Local Dolj Craiova: "Matineu muzeal de vacanță" la Muzeul Olteniei

Craiova: „Matineu muzeal de vacanță” la Muzeul Olteniei

-

Muzeul Olteniei Craiova organizează, în lunile iulie și august, în Sala de Conferințe a Secției de Istorie-Arheologie (str. Madona Dudu nr. 14), proiectul cultural de vacanță “Matineu muzeal de vacanță”.
Atelierele propuse sunt un mod distractiv de a învăța noțiuni de istorie prin intermediul filmelor și discuțiilor interactive cu specialiștii muzeului, axându-se, în același timp, pe dezvoltarea creativității, ingeniozității și spiritului de observație al celor mici. În cadrul acestui modul, copiii vor avea ocazia să cunoască personaje istorice importante pentru istoria românească, aspecte și obiceiuri de viață deosebit de interesante prin aspectul și modul de evoluție istorică.
Cel mai greu lucru la proiectele interactive derulate la Muzeul Olteniei, este să ținem timpul în frâu! Nu simțim când încep și când se termină orele, zilele din săptămână, dedicate celor mici!
Joi, 20 iulie, începând cu ora 13.00, în Sala de Conferințe a Secției de Istorie-Arheologie, în cadrul celei de-a treia ediție a proiectului cultural “Matineu muzeal de vacanță”, vor fi prezentate filme istorice – “Dacii în timpul lui Decebal”, ”Războaiele daco-romane” și povești românești – “Povestea porcului”. Pentru cei mici, am pregătit o întâlnire cu lumea filmului muzical american din anii 1960, unde personaje principale vor fi Mary Poppins, domnul Banks etc.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.