17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTânăr mort într-un incendiu care a cuprins o cultură de grâu

Tânăr mort într-un incendiu care a cuprins o cultură de grâu

La sârșitul săptămânii trecute, pompierii doljeni au intervenit pentru stingerea a 35 de incendii care au cuprins peste 100 de hectare de vegetație uscată și cultură de grâu.
La sârșitul săptămânii trecute, pompierii doljeni au intervenit pentru stingerea a 35 de incendii care au cuprins peste 100 de hectare de vegetație uscată și cultură de grâu.

Un tânăr de 21 de ani, din Segarcea, și-a pierdut viața sâmbătă, în timp ce încerca să stingă un incendiu care a cuprins o cultură de grâu din apropierea localității.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, polițiștii din Segarcea au fost sesizați, sâmbătă, despre faptul că o persoană a fost rănită în timp ce încerca să stingă un incendiu izbucnit în apropierea localității, în zona Scripetele.
Oamenii legii au stabilit că un tânăr de 21 de ani, din localitate, angajat al unei societăți comerciale, care se afla la volanul unei cisterne încărcate cu apă, a intervenit pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o cultură de grâu, însă a fost suprins de flăcări.
„Persoana în cauză, un tânăr de 21 de ani, a constatat că a izbucnit un incendiu, iar în momentul în care a coborât din autovehicul a fost surprins de flăcări. A fost preluat de o ambulanță SMURD și transportat la unitatea medicală, unde a decedat din cauza arsurilor. Se continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care și-a pierdut viața tânărul de 21 de ani“, au precizat polițiștii doljeni.
Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj au declarat pentru GdS că incidentul a fost inregistrat la nivelul instituției, iar în acest moment se fac verificări pentru a se stabili dacă tânărul era în timpul serviciului și în ce condiții a intervenit pentru stingerea incendiului.
La rândul lor, pompierii doljeni au explicat că Secția de Pompieri Segarcea a intervenit pentru stingerea a patru incendii care au cuprins culturi de grâu, în total fiind afectate 23 de hectare de cultură de grâu.
De asemenea, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, pompierii au intervenit în județul Dolj pentru stingerea a altor 31 de incendii de vegetație uscată. În urma acestor incendii au ars aproximativ 109 hectare de vegetație uscată și miriște. Printre cauzele izbucnirii focului se numără, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență, focul deschis și resturi de țigări aprinse aruncate la întâmplare.
În cursul săptămânii trecute, pompierii au fost solicitați să stingă mai multe incendii care au cuprins culturi de grâu sau orz în localitățile Cerăt, Moțăței, Băilești și Ciupercenii Vechi. În cazul incendiului din Moțăței, în urma căruia au ars opt hectare de grâu, pompierii au stabilit că „probabil, incendiul a izbucnit din cauza folosirii intenţionate a unei surse de aprindere“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS