24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConsultaţii gratuite pentru gravidele din Dolj

Consultaţii gratuite pentru gravidele din Dolj


Organizaţia „Salvaţi Copiii”oferă consultaţii prenatale gratuite în Dolj pentru gravidele din comunităţi defavorizate, în perioada 23-25 iunie. Astăzi, caravana a ajuns în comuna Breasta, unde peste 15 viitoare mămici au venit la consult ca să afle sexul copilului, dar şi să primească informaţii despre controlul sarcinii, pregătirea pentru travaliu, alăptare și nutriția copiilor. Campania a luat naştere prin  proiectul „Siguranţă prin sănatate şi nutriţie”, din cadrul Organizaţiei „Salvaţi Copiii” din Bucureşti, prin filiala Dolj. Proiectul se ocupă strict de gravidele care au nevoie de consultaţii gratuite. „Există o statistică destul de îngrijorătoare a gravidelor care nu merg la consultaţie în perioada sarcinii. Sunt foarte multe comunităţi unde sunt probleme foarte mari, în sensul că majoritatea gravidelor de aici nu merg la control medical, din diferite motive: educaţie, lipsa banilor sau, în special, din cauză că multe fete sunt plecate din ţară şi refuză controalele”, a declarat Loredana Târnăveanu, coordonator de proiect al Organizaţiei „Salvaţi Copiii”.
Proiectul vine şi în sprijinul gravidelor minore din Dolj,  însă majoritatea dintre ele refuză contactul cu asistenţii sociali. „Foarte greu lucrăm cu ele pentru că nu prea colaborează, din cauza ruşinii sau a părinţilor care nu ştiu de sarcină. Din martie, de când lucrăm la proiect, sunt şi gravide minore ajutate de noi şi trimise la control.  Proiectul le decontează transportul către centrele medicale pentru a merge la controale regulate. Lucrăm cu primăriile din Breasta şi Malul Mare şi cu asistenţi sociali, care ne ajută să identificăm gravidele”, a mai spus Loredana Târnăveanu.Tinerele însărcinate care nu au beneficiat de niciun control în timpul sarcinii, riscă să aibă complicaţii la naştere sau chiar să piardă copilul.
În zilele următoare, caravana va ajunge şi la gravidele sau tinerele mame din comunele Plenița și Sadova din judeţul Dolj. (Teodora Argint, Adriana Chiriac- studente la Jurnalism, anul I)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS