29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-a lansat Acțiunea pentru Renașterea Craiovei

S-a lansat Acțiunea pentru Renașterea Craiovei


Avocatul Lucian-Bernd Săuleanu împreună cu colegii  și susținătorii săi au lansat luni, într-o conferință de presă, Acțiunea pentru Renașterea Craiovei (ARC). În urma alegerilor locale parțiale pentru funcția de primar al municipiului Craiova, avocatul Lucian-Bernd Săuleanu, candidat independent, s-a clasat pe locul trei cu un procent de 13%.
Acțiunea sa nu s-a oprit, însă după închiderea secțiilor de vot, ci continuă printr-un nou proiect.

„Proiectul nostru va continua. Am arătat și ieri rezerve cu privire la modul în care s-a desfășurat procesul electoral și chiar dacă sunt reținut din perspectiva modului în care legea electorală reglementează statutul independenților, primul proiect al ARC va fi o încercare de modificare a acestei legi, în sensul real de a nu mai discrimina independenții. Vom continua deoarece cel mai important este proiectul nostru comun pentru Craiova, un proiect care îmbină părți din proiectele lui Horațiu și Dan, proiecte cu care ei au participat la alegerile de anul trecut. Am reușit să unim oameni care cred în liberalism, oameni de dreapta, oameni care propun o unificare a celorlalți, dar cel mai important, ne propunem o opoziție reală față de PSD. Proiectul nostru, chiar dacă va fi unul de civism, se numește ARC (Acțiunea pentru Renașterea Craiovei)”, a declarat Lucian-Bernd Săuleanu.

Potrivit avocatului acesta este momentul T-0 al înființări acestei asociații.

„Este primul demers pentru reconstrucția și renașterea Craiovei  pentru că noi credem în Craiova. Este foarte important pentru că obiectivul acestei asociații este tocmai să punem în operă alături de echipa noastră și ceilalți craioveni care au crezut în noi acordându-ne acest vot, să reușim să punem în aplicare ceea ce am susținut prin proiectele noastre. Vrem să facem o opoziție constantă față de tot ceea ce trebuie să se facă în Craiova bine, dar se face rău, dar foarte important este să le dovedim celor care m-au votat că sunt un om de încredere și pe termen lung lucrurile vor decurge așa cum am susținut. Vreau să întorc Craiova cu fața spre viitor. Această asociație are scopul de a-i coagula pe toți cei care cred în Craiova. Este o asociație care nu va face politică. Vom  identifica problemele craiovenilor și o să încercăm să le rezolvăm, să propunem soluții și să fim prezenți în Cetate zi de zi, tocmai pentru a arăta că sunt asociații, persoane juridice, politicieni locali noi, oameni care ne regăsim într-o altă parte a spectrului politic”, a adăugat Săuleanu.

Atât Lucian Săuleanu cât și cei care îl susțin vor să tragă un semnal de alarmă clasei politice și modului în care aceștia înțeleg să facă politică.

„Poate mulți ați socotit rezultatul lui Lucian o surpriză. Nu este așa, este un rezultat meritat pe care noi l-am anticipat și este rezultatul seriozității și faptului că a fost singurul candidat care a intrat în bătălie cu gândul la craioveni. El nu a reprezentat nici interese de partid, interese meschine ale unora sau altora care nu și-au declarat la masa verde reprezentanții, nu a reprezentat nici măcar interesul vreunui partid care să facă performanță. Surpriza reală a fost participarea redusă la vot. Însă din punctul meu de vedere este cel mai bun semnal pe care craiovenii l-au dat clasei politice în întregul ei, anume că s-au săturat să fie trași în piept de un candidat anunțat cu surle și trâmbițe, candidat care până la urmă s-a făcut de râs, având în vedere că nu a luat numărul de voturi egal cu semnăturile pe care le-a obținut. Acest lucru  este foarne neplăcut deoarece dovedește că cei care au semnat au făcut-o sub presiune. Este anormal ca aproape jumătate din cei care-ți declară sub semnătură susținerea să nu vină să te și susțină la vot. Trebuie să înțelegem semnalul pe care ni-l dau craiovenii. Politica în Craiova cum s-a făcut până acum, nu se va mai putea face. Craiovenii transmit acest semnal. Proiectul pe care Lucian l-a anunțat de multă vreme mă bucur că îmi este astăzi confirmat, o dată cu încheierea alegerilor”, a declarat Dan Adrian Cherciu.

Lângă Lucian Săuleanu, încă de la începutul campaniei electorale a fost alături și Horațiu Buzatu care îl susține pe avocat și în noul său proiect, ARC.

„Rezultatul obținut poate să pară mic, 13%, dar nu trebuie uitat un lucru, domnul Săuleanu a intrat în această competiție acum două luni și jumătate. Celelalte mari partide sigur că anunțau pe toate căile și pe toate mijloacele că au aceste intenții, de altfel un partid politic este constituit printre altele să-și trimită un candidat în alegeri. S-a dovedit că domnul Săuleanu este un competitor serios și un om în care mulți craioveni își pun nădejdea. Eu însumi fac parte dintre acești craioveni care își pun nădejdea că împreună cu domnul Săuleanu vom putea schimba administrația publică a orașului, motiv pentru care îi urez succes în acest nou început și vă anunț că suntem alături și ne dorim ca în 2020  să avem succes”, susține Horațiu Buzatu.

Acțiunea pentru Renașterea Craiovei (ARC) va fi o organizație non-guvernamentală care va ajuta craiovenii și va continua proiectele propuse în campanie.

În cele două zile, la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor a mun. Craiova s-au prezentat 118 persoane care au depus cereri pentru obţinerea actului de identitate dintre care 75 de persoane s-au prezentat sâmbătă şi 43 duminică, iar 374 de persoane s-au prezentat să îşi ridice actele de identitate produse, dintre acestea 152 sâmbătă şi 222 duminică.
La ghişeul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (S.P.C.L.E.P.) Işalniţa s-au prezentat 12 persoane care au depus cereri pentru eliberarea actelor de identitate, iar 24 de persoane s-au prezentat să îşi ridice actele de identitate produse.
Şi la ghişeul D.P.C.E.P.Dolj au fost 16 solicitări de eliberare a actelor de identitate  primite de la persoane aflate în situaţii deosebite ce nu au putut fi soluţionate de către serviciile locale de evidenţă menţionate mai sus, iar în cele două zile au fost înmânate 22 de acte de identitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS