11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Consultaţii gratuite în piaţa „William Shakspeare“

Craiova: Consultaţii gratuite în piaţa „William Shakspeare“

Şcoala Postliceală Sanitară „Cristiana“ oferă în piaţa „William Shakspeare“, din faţa Teatrului Naţional „Marin Sorescu“, consultaţii gratuite tuturor craiovenilor doritori. Oamenii îşi pot afla greutatea, glicemia şi tensiunea. „Am avut peste 300 de oameni pe zi. Le oferim sfaturi şi pliante pentru că multora le spui şi uită. Cei în vârstă au fost la prima oră, iar acum sunt şi ceilalţi care sunt curioşi“, a declarat Daniela Stănculescu, asistent medical principal la Şcoala Postliceală „Cristiana“.
Studenţii Postlicealei, din anii I, II şi III, care sunt în stagiul de practică, au fost şi ei prezenţi. „Particip la această activitate pentru a căpăta experienţă, pentru a lucra cu cât mai mulţi pacienţi şi pentru a mă dezvolta ca persoană şi ca viitor asistent medical”, a spus Mihai Ovidiu Tudor, student în anul II, la specializarea Asistent Medical Generalist.
Craiovenii care au venit să îşi facă testări gratuite au fost încântaţi de faptul că există oameni care se gândesc la sănătatea lor. „O dată la câteva luni merg la medicul de familie când o duc pe mama mea, care este pensionară. Studenţii se descurcă bine, dar bineînţeles că experienţa o vor dobândi pe parcurs“, a spus Mircea Cocâlnău.
Această activitate se desfăşoară de 5 ani, cu scopul de a depista persoane care suferă de boli cardiovasculare. Craiovenii mai pot beneficia de consultaţii gratuite până în această seară, la ora 18.00.

 

Carla Andrei şi Andreea Iacob – studente Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, Anul I

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS