9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii de la Softronic închiriază două locomotive lui Deutsche Bahn Cargo - Schenker

Craiovenii de la Softronic închiriază două locomotive lui Deutsche Bahn Cargo – Schenker

UniCredit Leasing Fleet Management, parte a UniCredit Leasing, susţine prin produsele de leasing producţia locală de locomotive în urma unui parteneriat cu grupul de firme Softronic-Softrans Craiova, singurul producător local de locomotive şi liderul pieţei de închirieri pentru locomotive electrice, prin închirierea în leasing operaţional a două locomotive TransMontana, produse de Softronic, au anunţat, vineri, reprezentanţi ai companiei de leasing, citaţi de economica.net.

Acestea vor fi operate pe rute din România pentru transportul de marfă de către liderul pieţei de transport pe calea ferată din Europa, Deutsche Bahn Cargo.

Grupul UniCredit Leasing se află la cea de-a treia operaţiune de leasing pentru material rulant acordat pentru acest client. Precedentele au vizat finanţarea în leasing financiar a două locomotive produse tot de către grupul de firme Softronic în 2012 şi 2014. Astfel, UniCredit Leasing a reuşit să îşi adauge în portofoliul său operaţional un segment important din domeniul transporturilor şi să contribuie la dezvoltarea unor afaceri locale cu impact direct în economia României.

Locomotivele care fac obiectul tranzacţiei sunt din gama TransMontana, au o putere totala de 6.000 kW fiecare, folosesc curent alternativ, iar prima de acest tip a fost fabricată în 2010. Fiecare locomotivă este echipată cu 6 osii şi 6 motoare, ceea ce îi conferă o putere de tracţiune mărită şi un avantaj competitiv major pe segmentul transporturilor de marfă. Durata operaţională garantată de către producător este de 3 ani, iar durata de viaţa a acestora este de 40 de ani.

Deutsche Bahn Cargo, beneficiarul final şi utilizatorul celor două locomotive TransMontana oferite în leasing de UniCredit Leasing Fleet Management, le va opera pe rute de transport din România. În planurile celui mai mare transportator european de mărfuri pe calea ferată intră şi extinderea utilizării acestora pe rute regionale către Ungaria, Austria şi Slovacia.

Grupul de firme Softronic este singurul producător de locomotive şi trenuri electrice multiunit din Europa de Est. Softrans, parte a grupului, este specializată în închirierea de locomotive şi operare trenuri de călători.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS