22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPreșcolarii de la Grădinița Petrache Poenaru au dansat pentru mediu în centrul Craiovei

Preșcolarii de la Grădinița Petrache Poenaru au dansat pentru mediu în centrul Craiovei


Zeci de copii de la Grădinița cu Program Prelungit Petrache Poenaru din Craiova au participat în cursul zilei de astăzi, la un flash mob în Piața Frații Buzești din Centrul Istoric al municipiului, evenimentul fiind organizat în cadrul proiectului „Protejăm natura. Colectăm selectiv”, derulat de SC Salubritate Craiova SRL în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova, Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Agenția pentru Protecția Mediului Dolj, SC Eco-Rom Ambalaje SA și Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova. Micuții le-au transmis craiovenilor mesaje de conștientizare a importanței colectării selective și protejării mediului înconjurător și i-au invitat la dans.
„Ne bucurăm să constatăm că proiectul nostru a avut ecou în rândul copiilor, conducerii și cadrelor didactice din unitățile de învățământ participante și nu numai. Tot mai multe școli din Craiova își doresc să implementeze sistemul de colectare selectivă a deșeurilor și să ni se alăture în demersul nostru de a determina locuitorii orașului nostru să separe deșeurile încă de acasă”, a declarat Mihai Butari, director general în cadrul SC Salubritate Craiova SRL.
Proiectul „Protejăm natura. Colectăm selectiv” se desfășoară în perioada 2 mai-9 iunie 2017, timp în care elevii și preșcolarii din peste 20 de unități de învățământ din Craiova vor învăța despre necesitatea reciclării deșeurilor de ambalaje și vor avea posibilitatea să aplice colectarea selectivă prin intermediul recipientelor dedicate pe care le-au primit în prealabil din partea operatorului de salubrizare. Școlile și grădinițele participante au fost încurajate să organizeze evenimente de promovare a colectării selective a deșeurilor, acesta fiind și un criteriu de evaluare în cadrul concursului de strângere de materiale reciclabile desfășurat în cadrul proiectului. Regulamentul oficial al concursului poate fi consultat pe www.salubritate-craiova.ro, secțiunea Proiecte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS