21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Un lup a fost capturat de pe aleile din Parcul Nicolae Romanescu

Craiova: Un lup a fost capturat de pe aleile din Parcul Nicolae Romanescu


Un animal sălbatic din specia lup a fost prins pe aleile din Parcul Nicolae Romanescu din Craiova, de muncitorii Grădinii Zoologice, potrivit unui comunicat de presă al RAADPFL Craiova.

Imediat după ce a fost capturat, s-a stabilit că lupul nu aparține Grădinii Zoologice Craiova, fiind în mod intenționat eliberat de posesorul acestuia în incinta Parcului Nicolae Romanescu, întrucât la momentul capturării acestuia, animalul avea în jurul gâtului o zgarda împotriva paraziților.
S-a procedat la aplicarea de tratamente adecvate de deparazitare și antirabice, în acest moment acesta fiind închis separat de celelalte exemplare de lupi aparținând Grădinii Zoologice Craiova.
De asemenea, reprezentanţii RAADPFL spun că s-au luat toate măsurile de informare a autorităților Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dolj, Agenției pentru Protecția Mediului Dolj, Poliția Municipiului Craiova, cât și Poliția Locală a Municipiului Craiova, având în vedere că eliberarea de animale sălbatice în spațiul public, cât și creșterea acestora în captivitate fără autorizație sanitar-veterinară constituie infracțiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS