10.1 C
Craiova
sâmbătă, 22 februarie, 2020
Acasă Local Dolj Spectacolul cu piesa „Cealaltă țară”, pus în scenă la TN Craiova, prezent...

Spectacolul cu piesa „Cealaltă țară”, pus în scenă la TN Craiova, prezent la Festivalul European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Românești

-


Spectacolul cu piesa „Cealaltă țară”, după romane de Herta Müller („Omul e un mare fazan pe lume, „Călătorie într-un picior”, respectiv „Încă de pe atunci vulpea era vânătorul”) va fi prezentat pe 16 mai, de la ora 21, la Festivalul European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Românești, FEST-FDR, Timișoara 2017.
Spectacolul a fost pus în scenă la Teatrul Național „Marin Sorescu” în urma câștigării de către Alexandru Istudor, regie, și a Francescăi Cioancă, scenografie, a concursului de proiecte regizoral-scenice, ediția a VI-a, inițiat de Teatrul Național « Marin Sorescu ». Adaptarea textului pentru spectacol este rodul unui proces colaborativ, a unei munci de echipă la care s-au raliat actorii din distribuția spectacolului: Adrian Andone, Gabriela Baciu, Romanița Ionescu, Corina Druc, Ștefan Cepoi, Raluca Păun, Vlad Udrescu și Marian Politic.
FEST-FDR se va desfășura în perioada 14-25 mai 2017 își propune să exploreze, prin spectacolele reunite în cele două module ale sale, o temă proprie umanității: Identitatea. Pentru secțiunea dedicată teatrului pe text românesc, teatrologul Oana Borș a selectat unele dintre cele mai bune producții românești ale anului trecut.
La acest festival participă teatre din Germania, Franța, SUA, Polonia, România.

ȘTIRI VIDEO GdS