10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUPDATE - DIICOT Craiova: Descinderi de amploare, în opt judeţe, într-un dosar de fraude informatice

UPDATE – DIICOT Craiova: Descinderi de amploare, în opt judeţe, într-un dosar de fraude informatice

UPDATE ORA 15:52  Pecheziţiile domiciliare au avut loc în judeţele Dolj, Gorj, Vâlcea, Argeş, Ilfov, Constanţa, Bacău şi Neamţ. Grupul infracţional era format din 60 de persoane, care ar fi avut ca scop săvârşirea mai multor infracţiuni din sfera criminalității informatice. La sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova urmează sa fie audiaţi 20 dintre membrii grupării.

O parte dintre membrii grupului infracţional organizat ar fi instalat fraudulos (sub pretextul transferării pe un stick de memorie a fişierelor – imagine sau document – obţinute în urma scanării unor înscrisuri ori imprimării unor fişiere stocate pe stick) un program informatic (malware) în sistemele informatice folosite şi pentru servicii copy-shop de agenți/subagenți ai unor instituții financiare străine ce efectueaza transferuri internaționale de bani, aflaţi de regulă în ţări din centrul şi vestul Europei (de ex. Marea Britanie, Germania, Austria, Belgia, Norvegia).

Sistemele informatice ar fi fost controlate de la distanţă (malware îndeplinind mai multe funcţii printre care remote control şi keylogger).
ORA 10:05 ProcuroriI DIICOT din Craiova au dispus, astăzi, efectuarea unui număr de 69 de percheziţii, în opt judeţe, printre care se numără Dolj, Vâlcea, Argeş şi Constanţa, într-un dosar de fraude informatice. Reprezentanţii DIICOT Craiova au precizat, pentru Gazeta de Sud, că prejudiciul în acest dosar este estimat la aproximativ 5 milioane de dolari. Mai multe persoane urmează să fie aduse la Craiova pentru a fi audiate. Anchetatorii au precizat că, în cursul zilei de astăzi, vor oferi mai multe amănunte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS