20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljANM: Vremea se va încălzi în Oltenia și va intra într-un regim termic normal

ANM: Vremea se va încălzi în Oltenia și va intra într-un regim termic normal

Vremea se va încălzi în următoarele zile, devenind mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, cu temperaturi ce vor atinge pe timpul zilei și 20 de grade Celsius în unele regiuni, în timp ce ploile vor fi prezente în ultimele două zile din martie, dar și în primul interval din luna aprilie, relevă prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 27 martie – 9 aprilie 2017.

În regiunea Olteniei, procesul de încălzire a vremii va determina o medie regională a temperaturilor maxime de 20 de grade pe 29 și 30 martie. După o zi mai rece, din nou vremea se va încălzi astfel încât pe 3 aprilie vor fi, în medie, temperaturi maxime de 19 grade. Ulterior, această medie se va încadra în limite apropiate de normele perioadei, respectiv între 17 și 19 grade. Temperaturile minime vor crește și ele, de la o medie de 0 — 2 grade în primele două nopți, până la 4 — 5 grade Celsius în jurul datei de 31 martie. După o noapte rece, această medie va urca treptat spre 4 — 6 grade Celsius. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată pe 30 martie și în intervalul 3 — 7 aprilie.

La munte, până în data de 29 martie, vremea se va încălzi, astfel încât media maximelor termice va ajunge la valori în jurul a 10 grade. Zilele de 30 și 31 martie vor fi mai reci, dar ulterior media temperaturilor maxime se va încadra în limite apropiate de cele normale ale primei decade a lunii aprilie, respectiv între 6 și 8 grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între—2 și 2 grade, exceptând noaptea de 27 spre 28 martie, precum și intervalul 30 martie — 1 aprilie, când această medie va fi de—4 și—3 grade Celsius. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare va fi mai ridicată în data de 30 martie și din nou în unele zile ale intervalului 3-8 aprilie.

Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS