5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Spectacol pentru sprijinul artiştilor la Teatrul Colibri

Craiova: Spectacol pentru sprijinul artiştilor la Teatrul Colibri


Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova prezintă vineri, 24 martie 2017, la ora 10:30, sub semnul Campaniei Naționale “Artiștii pentru artiști”, un spectacol de top din repertoriul propriu. Este vorba despre Fata babei și fata moșneagului, dramatizare de Valentin Dobrescu după Ion Creangă, în regia lui Todor Valov, cu scenografia realizată de Stefka Kyuvlieva, pe muzica lui Alin Macovei-Moraru. În distribuție: Oana Stancu, Alis Ianoş, Rodica Prisăcaru, Ionica Dobrescu, Mugur Prisăcaru, Adriana Ioncu, Daniel Mirea.

Spectacolul deține Premiul pentru cea mai bună regie (Todor Valov, Bulgaria) şi Premiul pentru creaţie de păpuşi (Stefka Kyuvlieva, Bulgaria), obținute la Festivalul Internaţional „Scânteia de Aur“, de la Kragujevac, Serbia.

Potrivit comunicatului UNITER, aceasta este cea de-a 16-a ediţie a programului UNITER Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”, realizată în parteneriat cu instituţiile de teatru din Bucureşti şi din ţară, prin care se vine în sprijinul oamenilor de teatru care au nevoie de ajutor, prin spectacole oferite în numele cauzei artiştilor pentru care scena rămâne o frumoasă amintire. “Ştim cu toţii că fiecare bilet cumpărat înseamnă nu doar un semn de reverenţă pentru munca actorilor, ci şi un ajutor concret”, se mai arată în comunicatul UNITER.
Sub semnul Campaniei Naţionale „Artiştii pentru artişti” au programat deja spectacole 11 teatre din București și 21 teatre din țară, spectacole ale căror încasări vor alimenta Fondul de Solidaritate Teatrală, fond special constituit pentru întrajutorarea artiştilor cu probleme de sănătate şi existenţă.

Sumele strânse din vânzarea de bilete, donaţii şi sponsorizări se pot vira în contul RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei,
Fondul de Solidaritate Teatrală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS