Doljean arestat la domiciliu pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilorPolitiștii din cadrul Serviciului de Arme, Exploziv, Sustanțe Periculoase s-au sesizat din oficiu despre faptul că I. Mihai, de 26 de ani, T. Marius,  V. Ionuţ, ambii de 21 de ani, toți din comuna Seaca de Câmp şi M. Liviu, de 19 de ani, din  Băileşti, Dolj, în luna ianuarie 2017, au achiziţionat și introdus fără drept în România, din Bulgaria, 3 arme neletale din categoria celor supuse autorizării.

Din probele administrate pe parcursul urmăririi penale a rezultat faptul că doljeanul de 26 de ani, în data de 02.01.2017, s-a deplasat în oraşul Vidin – Bulgaria de unde a achiziţionat un pistol neletal cu gaz, cal. 9 mm şi 50 cartuşe cu efect acustic pe care le-a vândut ulterior lui tânărului de 19 ani.

La câteva saptămâni distanță, mai exact în data de 23.01.2017, acesta s-a deplasat din nou în Republica Bulgaria de unde a cumpărat două arme neletale cu aer comprimat, una  cal. 4,5 mm, iar cealaltă cal. 5.5 mm pe care le-a vândut ulterior celor doi doljeni în vârstă de 21 de ani.

Armele şi muniţiile au fost ridicate de poliţiști în urma percheziţiilor efectuate în acest dosar, iar în cursul zilei de ieri s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de cei patru tineri, fiind luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore față de I. Mihai.


În aceeași zi, inculpatul de 26 de ani, din Seaca de Câmp, Dolj a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă Judecătoriei Calafat care a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu pe o periodă de 30 de zile față de acesta.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și muniţiilor și contrabandă calificată cu arme şi muniţii.


Comenteaza acum

Alte stiri

25 februarie 2019

Muniţie deţinută ilegal de un gorjean

Un gorjean este anchetat pentru deţinere ilegală de muniţe. Astfel, poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj – Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat la finalul săptămânii trecute un control pe ...

Sumarul ediției de duminică, 24 martie 2019

Top