17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Volumul ”Cultură, personalitate, vocație”, lansat în ediție revzuită

Craiova: Volumul ”Cultură, personalitate, vocație”, lansat în ediție revzuită

 

 


Sociolog, editor și publicist român, profesorul universitar Dumitru Otovescu și-a lansat azi în cadrul târgului de carte ”Gaudeamus”, găzduit de Teatrul Național din Craiova, volumul ”Cultură, personalitate, vocație în accepțiunea lui Constantin Rădulescu -Motru”. Cartea a văzut prima dată lumina tiparului în 1990, la Editura Scrisul Românesc, iar ediția lansată și prezentată azi publicului craiovean este una revizuită și adăugită.
”Este o analiză sistematică a contribuțiilor lui Rădulescu -Motru și a altor scriitori români și străini la dezbaterea unor teme legate de relațiile dintre cultură și natură, cultură și societate, cultură și civilizație. În același timp este evidențiat modelul de europenizare sau modernizare a societății românești, dezbătut în prima jumătate a sec XX-lea de o seamă de gânditori români cum ar fi Eugen Lovinescu, Nicolae Bagdasar, Nicolae Iorga. În același volum s-a examinat rezultatului procesului de modernizare a societății și culturii românești, relația dintre cultura națională și europoeană, vocația românilor în context european”, a precizat prof.univ.dr. Dumitru Otovescu.
Din documentarea acestui volum autorul a scris și ”Sociologia culturii românești” o lucrare inedită în literatura românească de specialitate și în cadrul căreia ocupă de apariția și evoluția spiritului sociologic dar și a înscrierilor litrerare, istorice și folosofice dintr-o perioadă îndelungată cuprinsă între 1821 și 2015.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS