21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: O reţea de contrabandişti de tutun a fost destructurată

Dolj: O reţea de contrabandişti de tutun a fost destructurată

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj au depistat, ieri, trei membri ai unei rețele de contrabandiști de țigări și au indisponibilizat produse accizabile și bunuri provenite din activități de contrabandă.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au obținut autorizații de efectuare a patru percheziții domiciliare aparținând unor persoane suspecte de comiterea de fapte penale constând în contrabandă cu produse din tutun accizabile.
În baza autorizațiilor de percheziție eliberate de magistrați, polițiștii au descins la locuințele care sunt deținute de S. Alin, de 35 de ani, P. Florin, de 33 de ani și C. Geta, de 39 de ani, toți din Băilești, unde existau date și informații că sunt deținute bunuri de contrabandă, precum și valori provenite din activități ilegale.
În locuințele vizate de percheziții au fost găsite 1211 pachete (24.220 țigarete) de țigarete fără timbru de marcaj fiscal românesc, provenite din țări limitrofe precum Serbia și Ucraina, suma de 5.600 de euro și 48.000 de lei, precum și cantitatea de aproximativ 500 g aur, valori despre care polițiștii au stabilit că provin din comiterea de infracțiuni de contrabandă cu țigări comise în mod repetat în ultimul an de zile.
Cele trei persoane sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar C. Geta a fost reţinută pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 ore și a fost introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj, urmând ca astăzi să fie prezentată parchetului cu propunere de sesizare a instanței de judecată în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.
Cantitatea de țigarete a fost indisponibilizată și predată reprezentanților Direcției Regionale Vamale Craiova în vederea calculării prejudiciului cauzat bugetului de stat, iar celelalte bunuri și valori ridicate din locuințele suspecților au fost indisponibilizate până la definitivarea cercetărilor în dosarul penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS