22.9 C
Craiova
sâmbătă, 2 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăLocalDoljDirectorul Serviciului de Oftalmologie al Spitalului Avigliana invitat al Universităţii Craiova

Directorul Serviciului de Oftalmologie al Spitalului Avigliana invitat al Universităţii Craiova

Departamentul de Fizică împreună cu grupul Panorama Optic facilitează o întâlnire între specialiști din domeniul Opticii și Optometriei și studenți ai Facultății de Științe (Universitatea din Craiova). Întâlnirea se va desfășura în data de 20 ianuarie, ora 9.30, Sala C219, clădirea centrală a Universității din Craiova.
Prelegerea va fi susținută de dr. Luigi Fusi, director al Serviciului de Oftalmologie al Spitalului Avigliana și al Centrului de Microchirurgie Oculară MOD din Torino. Luigi Fusi este şi președintele fundației SOS VISIONE onlus.
Prelegerea se va axa pe descrierea tehnicilor și echipamentelor de evaluare a vederii pacienților. Va fi prezentată și modalitatea de rezolvare a cazurilor sociale cu deficiențe de vedere, prin perspectiva tuturor experienței specialiştilor din domeniu (medici oftalmologi, psihologi, opticieni și optometriști) și a legislației europene privind activitatea centrelor responsabile cu îmbunătățirea acuității vizuale reziduale. Vor fi discutate o serie de studii de caz prin prisma experienței neuro-oftalmologice a invitatului.

Screening oftalmologic gratuit

După prelegere, dr. Luigi Fusi va efectua screening oftalmologic gratuit pentru invitați, studenți și cadre didactice prezente la eveniment. Se va insista pe rolul prevenției problemelor de vedere prin controlul periodic, efectuat la specialist.
Panorama Optic este un grup tânăr care dezvoltă centre de optică medicală în România și Italia, cu experiență în România, care dorește să se implice social prin dezvoltaterea unui centru specializat în ajutarea persoanelor slab văzătoare. Reprezentanții grupului se implică pe formarea viitorilor specialiști oferind stagii de practică studenților de la Fizică și cursanților de la cursurile postuniversitare de Optică și Optometrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS