Acasă Local Dolj Şapte irakieni care voiau să intre ilegal în România, depistaţi la Punctul...

Şapte irakieni care voiau să intre ilegal în România, depistaţi la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat

-

Poliţiştii de frontieră au depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat şapte cetăţeni irakieni ascunşi sub într-un spaţiu amenajat într-o platformă auto care încercau să intre fraudulos în România, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Astăzi, în jurul orei 14.00, la Punctul de Trecere Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui microbuz cu platformă auto, cetăţeanul bulgar D. Atanas, în vârstă de 63 ani. Acţionând în baza unei analize de risc, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a descoperit, sub platforma microbuzului, un spaţiu special amenajat, la controlul căruia au fost depistate ascunse şapte persoane, patru de sex feminin şi trei de sex masculin. Din primele cercetări, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 15 şi 23 de ani
Poliţia de Frontieră din Bulgaria va face cercetări în acest caz, atât şoferul cât şi cele şapte persoane fiind predate autorităţilor din ţara vecină.

ȘTIRI VIDEO GdS