7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Reuniune Internaţională a angliştilor la Facultatea de Litere

Craiova: Reuniune Internaţională a angliştilor la Facultatea de Litere

Departamentul de Studii Anglo-Americane şi Germane al Facultăţii de Litere, Universitatea din Craiova, în colaborare cu Universitatea din Birmingham organizează, în perioada, 29 septembrie – 1 octombrie 2016, la Craiova, cea de-a XV-a ediţie a Conferinţei internaţionale anuale Language, Literature and Cultural Policies. Anul acesta, evenimentul va fi subintitulat The Past in the Present şi va reuni lucrările a peste 80 de specialişti din domeniul lingvisticii, literaturii şi culturii, care explorează relaţia dintre trecut şi prezent.

În prima zi a manifestării vor conferenţia profesorul de artă teatrală, Rick St. Peter, de la Universitatea Americană Clemson, care este şi noul lector american al Departamentului de Studii Anglo-Americane şi Germane din Craiova, sosit prin programul Fulbright, şi dr. Naum Panovski, reprezentantul Poiesis Theatre Project, New York, SUA. A doua zi a conferinţei va găzdui întâlnirea cu profesorul Michael Dobson, de la Universitatea din Birmingham, directorul renumitului Institut Shakespeare din Stratford-upon-Avon şi cu profesorul Ewan Fernie, tot de la Universitatea din Birmingham. Deschiderea conferinței va avea loc în data de 29 septembrie 2016, ora 09:30, la Sala Albastră a Universității din Craiova, iar lucrările conferinţei vor avea loc în clădirea centrală a Universităţii din Craiova.

Detalii suplimentare pot fi obţinute de pe site-ul conferinței: http://cis01.central.ucv.ro/litere/activ_st/site_conferinta_en_2016/

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS