24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Spectacol- eveniment la Teatrul Naţional pentru "Cuminţenia Pământului"

Craiova: Spectacol- eveniment la Teatrul Naţional pentru „Cuminţenia Pământului”

Teatrul Național “Marin Sorescu” găzduieşte duminică, de la ora 17.00, în sala “Ion D. Sîrbu”, un spectacol- eveniment, în care protagoniști sunt marele actor Ilie Gheorghe, renumiți artiști plastici craioveni și brâncușologul Paul Rezeanu, – fostul director al Muzeului de Artă Craiova.

Artiştii plastici Lucian Irimescu, Marcel Voinea, Viorel Penişoară-Stegaru, Silviu Bârsanu, Vasile Buz, Mihail Trifan, Gabriel Giodea, Cristi Popa și Rodion Gheorghiţă au acceptat, la invitația TNC, să participe la strângerea de fonduri pentru achiziționarea sculpturii „Cumințenia pământului” prin donarea unor lucrări personale, care vor fi licitate și achiziționate de doritori. Imagini cu operele donate și detalii despre acestea sunt disponibile,  pe site-ul www.tncms.ro și pe pagina de facebook Teatrul Naţional Craiova.

Expoziția și licitația vor fi precedate de o conferință despre „Cumințenia pământului” susținută de dl. Paul Rezeanu, fost director al Muzeului de Artă Craiova, urmată de un monolog Brâncuși dintr-un spectacol în pregătire al marelui actor Ilie Gheorghe. Evenimentul va fi prezentat de scriitorul Nicolae Coande.

Craiovenii sunt aşteptaţi la Teatrul Naţional pentru a spune, împreună, “Brâncuși e al meu. Eu donez.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS