Craiova: Ziua Porţilor Deschise la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”

Autori


Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova își redeschide porțile după o pauză de 18 ani.  Cu acest prilej la sediul instituției se va desfăşura, pe 12 septembrie, în prima zi a anului şcolar, între orele 13.00 şi 14.00, ,,Ziua Porţilor Deschise”, a anunţat MAPN într-un comunicat.

În colegiile naţionale militare şi şcolile de maiştri militari şi subofiţeri ale Ministerului Apărării Naționale vor avea loc luni, 12 septembrie, ceremonii de deschidere a anului de învăţământ preuniversitar 2016-2017.

Festivitățile de la colegiile naţionale militare “Mihai Viteazul” din Alba Iulia, “Dimitrie Cantemir” din Breaza și “Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc se vor desfășura începând cu ora 9.00, iar cea de la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, de la ora 12.00. Din cei 1.556 de elevi care vor începe şcoala luni, în clasele a IX-a sunt câte 120 de elevi din fiecare colegiu.

Ceremonia de la Şcoala militară de maiştri militari şi subofiţeri “Basarab I” a Forţelor Terestre va avea loc, la Piteşti, de la ora 9.00. În anul I, 264 de cursanţi se vor pregăti pentru a deveni subofiţeri, iar 178 pentru a deveni maiştri militari.

Tot începând cu ora 9.00, la Focșani va avea loc ceremonia de deschidere a anului de învățământ la Secția de instruire și perfecționare medico-militară pentru cei 31 de cursanți.


La Şcoala militară de maiştri militari şi subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” de la Boboc, începând cu ora 9.30, va avea loc festivitatea de deschidere a anului de învăţământ 2016-2017. În anul I au fost admişi un număr de 113 de elevi, care vor deveni maiştri militari în armele rachete şi artilerie antiaeriană, aviaţie şi radiolocaţie, precum şi 8 elevi, subofiţeri în arma rachete şi artilerie antiaeriană.

Şcoala militară de maiştri militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, organizează luni, începând cu ora 12.30, festivitatea de deschidere a anului de învăţământ. 38 de tineri, dintre care şapte fete, studiază alături de elevii din anul al doilea de studii, pentru a deveni maiştri militari.

La activităţi vor lua parte reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării Naţionale, personalul instituţiilor militare de învăţământ, părinţi, oficialităţi ale administraţiei publice locale, cadre militare în activitate şi în rezervă.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de duminică, 19 mai 2019

Actualitate

» Polițiștii doljeni, campioni la fotbal
» Dolj: Peste 80 de șoferi, sancționați pentru viteză
» Dolj: Un tânăr de 18 ani, fără permis, a făcut accident cu autoutilitară furată
» Președintele Austriei propune alegeri anticipate în septembrie
» Donald Trump ar putea grația militari condamnați sau acuzați de crime de război
» Radu Mazăre va ajunge în țară luni seara. A fost confirmat pe lista de pasageri a unei curse aeriene Madagascar -București
» Gorj:Viorica Dăncilă, huiduită la Novaci
» Au apărut tichete de masă electronice. Plătile se pot face de pe telefon
» Laptele matern remediu pentru cancer
» Klaus Iohannis: Eliberați România! Vă aștept pe toți la vot pe 26 mai!
» Craiovenii au format cozi la noaptea muzeelor
» ANPC a retras fructe și legume de la comercializare și a aplicat amenzi de peste un milion de lei
» Trei fetițe au ajuns la spital după ce au fost spălate pe cap cu substanță chimică pentru îmbăierea oilor
» Gorj: Accident rutier cu trei victime la Bâlteni
» Meteorologii anunță ploi în aproape toată țara
» Domnițe, jupâni și cavaleri vă invită la ultima zi a festivalului Mihai Viteazul din Craiova

Sport

» Fotbal / Corneliu Papură, dezamăgit după ratarea obiectivului (VIDEO)
» Handbal (f) / SCM Craiova a încheiat sezonul pe locul 6
» Fotbal / Vezi care au fost concluziile lui Gică Hagi după victoria din Bănie (VIDEO)
» Fotbal / Programe, clasamente, rezultate (17-20 mai)
» Fotbal / Bine că s-a terminat! „U“ Craiova a încheiat sezonul pe 4 și datoare publicului (GALERIE FOTO)

Top