22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO altfel de școală pentru comunitățile Pâine și Mâine din Dolj și Vâlcea

O altfel de școală pentru comunitățile Pâine și Mâine din Dolj și Vâlcea

World Vision România, cu suportul Lidl România, a propus celor 213 copii din programul Pâine și Mâine, dar și familiilor acestora, o altfel de școală pe durata verii.

Cele trei luni de vacanță au devenit un prilej de dezvoltare socio-emoțională pentru copii și de învățare a metodelor de educare corectă – fizică, cognitivă și emoțională – pentru părinți. Lidl România a oferit familiilor din proiect 559 de pachete de alimente, produse făinoase, conserve și alimente de bază, în valoare de 65.000 de lei, care au înlocuit mesele calde servite în cadrul proiectului zilnic la școală. De asemenea, copiii au primit din partea Lidl și rechizite pentru începerea anului școlar și pentru activitățile de after-school.

În fiecare săptămână, în cele 6 comunități Pâine și Mâine din Dolj și Vâlcea, copiii au fost ajutați prin  jocuri și activități să descopere imaginea de sine, să o valorizeze și să fie toleranți și empatici în relațiile cu ceilalți. Dezvoltarea socio-emoțională vine să completeze educația de tip teoretic cu scopul de obține o mai bună adaptare la mediul școlar și rezultate mai bune.

Pâine și Mâine adresează problema sărăciei și a lipsei de educație din România rurală și oferă o soluție concretă, cu impact imediat, pentru copiii care suferă de foame și care sunt cei mai expuși riscului de abandon școlar.

Proiectul Pâine și Mâine a fost lansat de World Vision România cu susținerea Lidl în luna aprilie și vizează 6 comunități rurale din județele Dolj și Vâlcea. În cadrul proiectului, 213 școlari primesc o masă caldă în fiecare zi, la școală, și participă la activități extra-școlare. Rezultatele obținute de la lansarea proiectului au fost încurajatoare, astfel, în județul Dolj, s-a observat o scădere a absențelor școlare cu 34% în iunie față de luna mai. În plus, cele două ore de after school au ajutat la creșterea performanțelor școlare, cu 15% mai mulți elevi au încheiat semestrul doi cu media Foarte bine față de semestrul anterior. Urmând programul Pâine și Mâine, pe termen lung, acești copii vor avea mai multe șanse pentru a nu abandona școala din cauza lipsurilor materiale de acasă. World Vision România își propune ca 2.500 de copii din județele Dolj, Vâlcea şi Vaslui să fie incluși în program în următoarele etape.

Pentru susținerea unui copil în proiect este nevoie de 270 lei pe lună, sumă ce acoperă costul unui prânz complet, precum și costurile aferente activităților extrașcolare pentru cele 20 de zile lucrătoare ale lunii. Astfel, pentru a atinge obiectivul setat – de 2500 de copii ajutați prin intermediul acestui proiect, World Vision România face un apel și pentru donațiile individuale. Toți cei care doresc să contribuie la susținerea educației copiilor defavorizați din mediul rural o pot face prin intermediul site-ului www.painesimaine.ro sau prin transmiterea unui SMS la numărul 8844, cu textul PAINE, prin care pot dona 2 euro lunar pentru susținerea programului.

Satele din județele Dolj şi Vâlcea incluse acum în program sunt: Leordoasa (comuna Argețoaia, judeţul Dolj, 31 şcolari), Salcia (comuna Argețoaia, judeţul Dolj, 28 şcolari), Urşi (comuna Stoilești, judeţul Vâlcea, 64 şcolari), Geamăna (comuna Stoilești, judeţul Vâlcea, 21 şcolari), Palilula (comuna Bucovăț, județul Dolj, 33 școlari), Sărbătoarea (comuna Bucovăț, judeţul Dolj, 36 şcolari).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS