Judecătorii Tribunalului Dolj protesteazăJudecătorii Tribunalului Dolj protestează faţă de Ordonanţa de Urgenţă 43 dată de Guvern, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. De astăzi, judecătorii au intrat în sala de judecată cu banderolă albă la mână, iar de luni 12 septembrie nu vor mai soluţiona cauzele de drept comun.

În comunicatul de presă semnat de purtătorul de cuvânt al tribunalului se arată:

“Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Dolj a decis iniţierea unui protest în sensul celor ce succed:

– Guvernul să emită acte nromative doar cu respectarea legii de abilitare dată de Parlament şi a normelor constituţionale.


– Sesizarea Avocatului Poporului pentru a iniţia controlul de legalitate a OUG 43/2016

– Demisia ministrului justiţiei”, se artă în comunicatul de presă.

În acest sens, începând cu data de 12.09.2016, se vor lua în pronunţare doar cauzele având ca obiect – cauze cu termen foarte urgent în materie penală şi în materie civilă, în celelalte tipuri de cauze urmând a se acorda termene, mai scrie în comunicat. Protestul va dura până când Adunarea Generală a Judecătorilor de la Tribunalul Dolj va decide că trebuie să se renunţe la el.


Comenteaza acum

Alte stiri

2 octombrie 2018

Un bărbat a intrat cu un cuţit asupra sa în Tribunalul Dolj

Jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, aflaţi în serviciul de pază şi protecţie la sediul Tribunalului Dolj, au depistat, luni, 1 octombrie, în jurul orei 09.25, la intrarea în sediul instituţiei, un bărbat ce avea asupra ...
29 iunie 2018

Bărbat prins la intrarea în Tribunalul Dolj cu un cuţit asupra sa

Jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, aflaţi în serviciul de pază şi protecţie la sediul Tribunalului Dolj, au depistat, astăzi, la intrarea în sediul Tribunalului Dolj, un bărbat ce avea asupra sa un obiect periculos. ...

Sumarul ediției de duminică, 21 aprilie 2019

Top