Acasă Local Dolj Doljeni cercetați pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor și contrabandă

Doljeni cercetați pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor și contrabandă

-

Polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase și polițiști din cadrul Poliţiei municipiului Calafat au organizat ieri o acțiune de verificare a deținătorilor de arme.
Ca urmare a activităților întreprinse au fost depistați I. Constantin, de 26 de ani şi S. Ionuţ, de 19 ani, ambii din comuna Poiana Mare, Dolj care deţineau, fără drept, la domiciliu, două arme neletale din categoria celor supuse autorizării.
Astfel, la domiciliu lui bărbatului de 26 de ani a fost identificat un pistol, cal.9 mm  cu încărcător şi fără muniţie, iar la domiciliul lui tânărului de 19 ani a fost identificat un pistol de același calibru.
Din cercetările efectuate s-a stabilit că aceștia au cumpărat armele din Bulgaria în data de 28.06.2016 şi în aceeaşi zi le-au introdus în ţară prin P.C.T.F. Calafat, fără a le declara organelor vamale.
Armele au fost ridicate în vederea cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă.

ȘTIRI VIDEO GdS