Acasă Local Dolj Craiova: Pe 3 septembrie începe a șasea etapă a dezinsecției pe domeniul...

Craiova: Pe 3 septembrie începe a șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public

-

Salubritate Craiova desfășoară, în perioada 3 – 4 septembrie, a șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public din acest an, intervenție ce se va realiza prin pulverizare aeriană dimineața, în intervalul orar 06.00-12.00. Vor fi vizate lacurile de pe teritoriul municipiului (lacul din Parcul Nicolae Romanescu, Lacul Tanchiștilor, Lacul Valea Fetii, Lac Făcăi, lacul din Grădina Botanică, Lac Valea Șarpelui și cel de la Hanul Doctorului), parcurile, grădinile publice și zonele verzi din cartierele orașului.
Suprafața totală pe care va avea loc dezinsecția este de 780 hectare, graficul intervenției putând suferi modificări în funcție de condițiile meteorologice existente.
Produsul folosit în cadrul acestei intervenții este Supertox, substanță cu spectru larg de acțiune din grupa a treia de toxicitate, avizată de Ministerul Sănătății. Supertox este un insecticid cu efect larvicid și adulticid, eficient atât împotriva insectelor târâtoare cât și împotriva insectelor zburătoare. Conform fișei de securitate a produsului, soluțiile de lucru utilizate nu prezintă pericol pentru oameni și animale.

ȘTIRI VIDEO GdS