11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean cercetat pentru tâlhărie calificată

Craiovean cercetat pentru tâlhărie calificată

O patrulă de siguranţă publică din cadrul Secției 4 Poliție, aflată azi noapte în serviciu de patrulare pe B-dul Carol I, s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că V. Anamaria, de 19 de ani, din municipiul Craiova, a fost victima unei tâlhării.
Prin acte de violenţă şi sub ameninţări tânăra a fost deposedată de un telefon mobil de către un tânăr care după comiterea faptei a fugit.
Patrule de siguranţă publică împreună cu partea vătămată au procedat la verificarea străzilor adiacente, iar la scurt timp, pe strada Păltiniş din municipiu, a fost depistat şi identificat făptuitorul I. Cosmin, de 21 de ani, din Craiova, care a fost condus la sediul Secţiei 4 Poliţie pentru cercetări.
Telefonul mobil a fost recuperat și restituit părții vătămate, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celui în cauză.

CUM SĂ NU DEVENIŢI VICTIME ALE INFRACŢIUNILOR DE TÂLHĂRIE ?       
– Nu urcaţi în lift cu persoane necunoscute.
– Evitaţi să purtaţi la vedere, în mod ostentativ, bijuterii, bani sau telefoane mobile.
– Alegeţi cu grijă traseul pe care vă deplasaţi, evitaţi parcurile, străzile pustii, terenurile şi pe cât posibil nu circulaţi prin locuri slab iluminate la ore târzii.
– Aveţi grijă să nu vă lăudaţi cu banii, bunurile sau alte valori deţinute în locuinţa proprie.
– Dacă constataţi că sunteţi urmărit, traversaţi strada, faceţi apel la trecători  şi anunţaţi Poliţia.
– Nu permiteţi persoanelor străine să intre în locuinţa dumneavoastră, indiferent de
motivele invocate.
– Orice persoană necunoscută care staţionează fără motiv în spaţiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtată de urgenţă. Alertaţi mai mulţi vecini, iar dacă este cazul apelaţi la cea mai apropiată unitate de Poliţie sau la telefonul 112.
În situaţia în care aţi devenit victima unei tâlhării încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale agresorului  şi apelaţi de urgenţă la 112 sau adresaţi-vă celei mai apropiate secţii de Poliţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS