21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljControlul judiciar în cazul primarului Craiovei în dezbatere la Curtea de Apel Bucureşti

Controlul judiciar în cazul primarului Craiovei în dezbatere la Curtea de Apel Bucureşti

Curtea de Apel Bucureşti dezbate marţi contestaţia DNA împotriva deciziei instanţei inferioare privind neluarea măsurii controlului judiciar faţă de primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, în dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de corupţie, potrivit Agerpres.

În 9 august, Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea procurorilor DNA de luare a măsurii controlului judiciar faţă de Lia Olguţa Vasilescu, însă decizia a fost atacată de procurorii anticorupţie.

În timpul procesului, un procuror de la DNA le-a cerut judecătorilor îi interzică primarului din Craiova participarea la emisiuni radio şi de televiziune, dar şi se apropie de martorii şi denunţătorii din dosarul său. Procurorul a declarat în sala de judecată Lia Olguţa Vasilescu a prezentat selectiv la posturi de radio şi televiziune, precum şi pe Facebook, date din dosarul sau şi a căutat îl discrediteze pe denunţătorul Petru Becheru prin publicarea unei fotografii a acestuia.

De cealaltă parte, Lia Olguţa Vasilescu a declarat , dacă în cazul ei se va lua măsură controlului judiciar, atunci nu îşi va mai putea exercita funcţia de primar, deoarece nu va mai avea voie se apropie de angajaţi din Primăria Craiova care au calitatea de martor.

Lia Olguţa Vasilescu a explicat , după ce a fost reţinută de procurori în 30 martie, în spaţiul public au apărut, pe lângă comunicatele DNA, informaţii ‘pe surse’ din dosarul său, iar Petru Becheru a publicat pe Facebook materiale ameninţătoare la adresa ei.

Procurorii DNA au solicitat Tribunalului Bucureşti luarea măsurii controlului judiciar faţă de Lia Olguţa Vasilescu, pe motiv această a încercat discreditarea unui martor denunţător din dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de corupţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS