16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Prinşi băuţi la volan

Dolj: Prinşi băuţi la volan

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova l-au depistat azi noapte pe P. Vică, de 45 de ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Câmpului şi în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus la Spitalul nr.1 Urgenţă Craiova unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile legale.

Lucrători ai Formaţiunii Rutiere şi Formaţiunii de Ordine Publică l-au depistat ieri pe U. Marian, de 55 de ani, din comuna Caraula, Dolj, în timp ce conducea o autoutilitară, pe DN 56 în localitatea Basarabi, având o concentraţie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Şoferul a fost condus la Spitalul Calafat în vederea recoltării de probe biologice, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Ieri după amiază, pe DJ 553 A, în localitatea Smârdan, județul Dolj, s-a produs un accident uşor de circulaţie, după ce P. Dorinel, de 27 de ani, din comuna Ciupercenii Noi, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, în timp ce conducea un moped, neînmatriculat, din direcţia Ciupercenii Noi către Calafat, pe fondul consumului de alcool a pierdut controlul direcţiei de mers şi a lovit o scară din beton din afara părţii carosabile după care s-a răsturnat.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului mopedului care a fost transportat la Spitalul Calafat, acesta fiind testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Polițiștii au întocmit  dosar de cercetare penală, în cauză fiind continuate cercetările.

Azi noapte, polițiștii doljeni au fost informaţi de Spitalul Calafat cu privire la faptul că, la Secţia de Primire Urgențe, s-a prezentat P. Geacomin, de 38 de ani, din comuna Moţăţei, Dolj, care a declarat faptul că, în jurul orei 00.40, a condus un moped, din direcţia Pleniţa-Băileşti, nu a păstrat o distanţă regulamentară în mers faţă de autoturismul care rula în faţa sa, astfel intrând în coliziune cu acesta. Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui P. Geacomin.Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii rutieri au întocmit dosar penal.

Ieri după amiază, pe DN 65, în  afara localității Pieleşti, S. Teodor, de 35 de ani, din comuna Horodnic de Sus, Suceava, în timp ce conducea un autoturism, din direcţia Craiova spre Balş, l-a accidentat uşor pe O. Ionel, de 52 ani, din comuna Cârcea, Dolj, care se deplasa pe o bicicletă în aceeaşi direcţie şi nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul auto şi 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru biciclist.
Polițiștii doljeni au întocmit și în această cauză un dosar de cercetare penală, cercetările fiind continuate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS