11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCetăţean israelian depistat cu şedere ilegală în Dolj

Cetăţean israelian depistat cu şedere ilegală în Dolj

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Dolj au desfăşurat, în data de 28 iulie, o serie de verificări pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străinilor, pe raza de competenţă.

Cu această ocazie a fost depistat cu şedere ilegală un bărbat, în vârstă de 21 ani, din Israel.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că, persoana a intrat în România în baza Regulamentului C.E. 539/2001, beneficiind de maximum 90 de zile de şedere în decursul a oricărei perioade de 180 de zile precedente fiecărei zile de şedere pe teritoriul României.  La expirarea dreptului de şedere acesta nu a părăsit teritoriul ţării noastre, totalizând o şedere ilegală pe teritoriul României de 62 de zile.

Urmare a celor constatate, poliţiştii Serviciul pentru Imigrări al judeţului Dolj au emis pe numele acestuia o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească ţara noastră în termen de 15 zile. Totodată, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1200 lei, iar la ieşirea din ţară pe numele său va fi instituită măsura de nepermitere a intrării pentru o perioadă de trei luni.

Serviciul pentru Imigrări al judeţului Dolj va continua activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor. Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea  prevederilor legale, la sediul Serviciului pentru Imigrări Dolj, din strada Amaradia nr.32-34, la numărul de telefon 0251/407500, interior 20317, 20323, 20265, sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS