22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSe opreşte apa potabilă în mai multe localităţi din Dolj şi Gorj

Se opreşte apa potabilă în mai multe localităţi din Dolj şi Gorj

IMG-20160727-WA0005

Se opreşte apa potabilă în mai multe localităţi din Dolj şi Gorj
Compania de Apă Oltenia a anunţat că, în perioada 27 iulie, orele 11.00 – 28 iulie, orele 24.00, se sistează furnizarea de apă potabilă, în toate localităţile, din judeţele Dolj şi Gorj, care sunt alimentate din conducta de transport Izvarna – Craiova, după cum urmează:
a) În judeţul Gorj în următoarele localităţi: Rovinari şi comunele: Bâlteni, Plopşoru, Brăneşti, Ţânţăreni.
b) În judeţul Dolj se va întrerupe furnizarea apei potabile în următoarele localităţi: Filiaşi şi comunele: Brădeşti, Coţofenii din Faţă, Coţofenii din Dos, Braloştiţa, Almăj, Işalniţa.
c) În municipiul Craiova este posibilă o scădere de presiune în zona superioară a oraşului.
d) Pentru Fabrica de Bere se va furniza apa din staţia de pompare Işalniţa (râul Jiu).
Sistarea furnizării apei potabile este cauzată de producerea unei avarii la conducta de transport Izvarna – Craiova, în oraşul Filiasi, pe str. Horia, Cloşca şi Crişan, la intersecţia cu Drumul Comunal 121.

Utilizatorii de apă potabilă din localităţile menţionate trebuie să-şi asigure rezerve de apă potabilă pentru nevoile curente.Datorită manevrelor de golire şi umplere a conductei de transport Izvarna – Craiova, ocazional, se pot produce modificări ale calităţii apei potabile din punct de vedere al turbidităţii şi culorii. La apariţia acestor fenomene se va evita consumul de apă potabilă, până la limpezirea apei.
Compania de Apă Oltenia S.A, prin laboratoarele de specialitate, va monitoriza permanent calitatea apei potabile după repunerea în funcţiune a sistemului public de distribuţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS