Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, în parteneriat cu Clusterul Inter-Regional pentru Industrii Culturale „Tara Litua”, Academia Internațională „Mihai Eminescu” și Centrul Internațional pentru Artă și Creaţie Constantin Brâncuși organizează Școala Internațională pentru Artă „Reflecții ale moștenirii culturale în arta lui Constantin Brâncuși”, manifestare care va avea loc in perioada 20-30 iulie, în localitățile Craiova/Mușetești/Peștișani/Bumbești-Jiu/Târgu Jiu/Drobeta-Turnu Severin.

În data de 21 iulie, în cadrul Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”, va avea loc deschiderea oficială a  Școlii Internaționale pentru Artă. Atașăm agenda primei zile a evenimentului.
Școala Internațională pentru Artă este un proiect pilot al Clusterului Inter-Regional pentru Industrii Culturale „Tara Litua” și își propune să promoveze arta și cultura locale. Anul acesta proiectul este dedicat marelui sculptor Constantin Brâncuși, contribuindu-se astfel la potențarea obiectivelor asumate de către autoritățile publice prin proiectul „Anul Brancuși”.
Școala Internațională pentru Artă reunește tineri artiști alături de personalități ale lumii culturale din Molodova, Serbia, Italia și România.
Proiectul se bucură de sprijinul Consiliului Județean Dolj, Consiliului Județean Gorj și al Primăriei Bumbești-Jiu.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.