8.6 C
Craiova
sâmbătă, 16 noiembrie, 2019
Acasă Local Dolj Dolj: Persoane bănuite de evaziune fiscală, reţinute

Dolj: Persoane bănuite de evaziune fiscală, reţinute

-

Trei persoane, cu vârste între 19 și 31 de ani, bănuite de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, au fost reţinute în urma perchezițiilor efectuate ieri de polițiștii craioveni.

Din investigațiile polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității  Economice Dolj efectuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a rezultat faptul că, în perioada noiembrie 2014-iulie 2015, unul dintre suspecți, în calitate de asociat și administrator al unei societăți comerciale a creat împreună cu alt suspect un circuit economic fraudulos, înregistrând în evidenţa contabilă documente ce nu au avut la bază operaţiuni reale şi legale sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe venitul din alte surse.
Totodată, reprezentanţii societăţii comerciale au retras în întregime contravaloarea deşeurilor comercializate folosind cu rea credinţă bunurile şi creditul de care se bucura societatea în interes propriu.
Prin activitatea infractională cei trei inculpaţi, din localitățile Cârcea și Coșoveni, au prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de 1.202.950 de lei.
Suspecții au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Dolj și urmează  ca astăzi să fie prezentați la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj cu propunere de sesizare a judecatorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj în vederea emiterii mandatelor de arestare preventiva pe o perioadă de 30 de zile.
Polițiștii îi cercetează pe cei trei doljeni pentru săvârșirea infractiunilor de evaziune fiscală şi folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii.

ȘTIRI VIDEO GdS