14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Incendiu la o locuinţă din Rojişte

Dolj: Incendiu la o locuinţă din Rojişte


La nivel local, ISU Dolj  a intervenit în ultimele 24 de ore în 30 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, o intervenţie descarcerare şi opt intervenții pentru stingerea unor incendii.
Din cele opt incendii, cinci au fost la vegetaţie uscată, iar trei la locuinţe particulare. Cel mai de amploare incendiu s-a produs vineri, în jurul orei 02.56, la o casă de locuit din comuna Rojişte, sat Tâmbureşti, unde Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a acţionat cu trei  autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pentru stingerea flăcărilor. Ajunşi la faţa locului, pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta la casa de locuit şi anexele învecinate. După căteva ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat, lăsând în urmă însemnate pagube materiale. Au ars:  acoperişul casei, confecţionat din lemn cu învelitoare din ţiglă pe o suprafaţă de aprox. 25 m.p., două anexe gospodăreşti (adăposturi animale) pe o suprafaţă de aprox. 50 m.p., plante furajere (fân) – aprox. 12 tone.  Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un scurt-circuit electric.

În urma inundaţiilor produse de ploile torenţiale din ultimele zile, în judeţul Caraş-Severin, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltenia” al județului Dolj au sărit în sprijinul colegilor pentru a-i ajuta să înlăture efectele dezastroase ale fenomenelor meteorologice şi hidrologice.
Astfel, un număr de 26 de pompieri militari din cadrul ISU Dolj au fost delegați să acționeze cu bărci de salvare şi motopompe, pentru sprijinirea echipajelor de intervenţie din cadrul ISU Caraş-Severin. Pompierii militari doljeni au intervenit în localitățile Şoşdea şi Borşea, pentru evacuarea localnicilor, a bunurilor materiale şi apei din gospodării. Şi în acest moment cadrele ISU Dolj continuă să acționeze cot la cot cu colegii din Caraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS