16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Acţiune a poliţiştilor de verificare a transportului rutier de persoane

Dolj: Acţiune a poliţiştilor de verificare a transportului rutier de persoane

Zeci de polițiști rutieri, în această dimineață, s-au aflat pe drumurile din judeţul Dolj, în cadrul unei acțiuni preventive pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Acțiunea s-a desfăşurat la nivel național, polițiștii acţionând în sistem integrat, pentru verificarea legalității activității de transport public de persoane și prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Polițiștii rutieri au urmărit verificarea modului cum sunt respectate normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane de către operatorii de transport în scopul reducerii victimizării prin accidente rutiere în care sunt implicate vehicule destinate transportului rutier public de persoane.

Astfel, în doar câteva ore, oamenii legii au verificat aproape 500 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale transportatorilor, în valoare de peste 31 000 lei.

De asemenea, polițiștii au reținut, în vederea suspendări dreptului de a conduce, 3 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

Acțiunea va continua și în această după-amiază, când în atenția polițiștilor rutieri se vor afla, de această dată, conducătorii auto care calcă mai mult decât trebuie pedala de accelerație, încălcând regimul legal de viteza.

În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri l-au depistat pe B.  Florea, de 40 de ani, din comuna Gângiova, Dolj, în timp ce conducea un microbuz, desfăşurâd activități de transport public de persoane, pe DJ 561 – în orașul Segarcea, iar în urma testării alcoolscopice a conducătorului auto a rezultat o concentrație de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Doljeanul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1.125 de lei și i s-a reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS