17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljZiua porților deschise la Penitenciarul Pelendava Craiova

Ziua porților deschise la Penitenciarul Pelendava Craiova

Penitenciarul Pelendava Craiova va organiza, marți, între orele 13.00 şi 15.00, „Ziua Porților Deschise”, eveniment ocazionat de sarbatoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel (celebrată anual pe 29 iunie), ocrotitorii sistemului penitenciar românesc.

Cu acest preilej persoanele interesate (reprezentanții mass-media, membrii de familie sau aparținători ai persoanelor private de libertate, reprezentanții societății civile) vor putea vizita mai multe locuri din incinta instituţiei şi se vor putea informa de la specialiştii care îi vor însoţi, cu privire la activităţile şi programele în care sunt angrenate persoanele private de libertate.
Având în vedere faptul că penitenciarul face parte din categoria instituţiilor publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale statului, accesul în unitate va fi permis în baza unui act de identitate valabil (carte de identitate, buletin de identitate), persoanele vizitatoare urmând să se conformeze regulilor ce privesc accesul în locul de deţinere. Persoanele cu vârsta sub 14 ani vor avea acces pe baza certificatului de naştere şi doar însoţite de persoane adulte.
Vizitatorii vor urma un traseu prestabilit, în care le vor fi prezentate mai multe obiective: baza sportivă – unde se va organiza o competiție de fotbal între deținuți, camera de audiere prin videoconferință, cabinetul medical, camerele de deținere, biblioteca deținutilor, locurile de plimbare, spațiu comercial.
Manifestarea are drept scop asigurarea transparenței și deschiderii Penitenciarului Pelendava față de societatea civilă, față de comunitatea locală, intenționând să arătăm tuturor că penitenciarul este o instituție aflată în slujba comunității, iar lucrătorii ei sunt angajați cu toții în efortul de recuperare a persoanelor private de libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS