În această dimineață, în cadrul activităților specifice desfășurate de polițiștii specializați în investigații criminale a fost depistată și prinsă o persoană pe numele căreia autoritățile judiciare din Germania au emis mandat european de arestare.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și cei din cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova, cu sprijinul unei grupe a luptătorilor de la Serviciul Acțiuni Speciale Dolj, au acționat în municipiul Craiova şi au depistat-o pe S. Maria, de 39 de ani , din Craiova. Pe numele acesteia autorităţilor judiciare germane au emis mandat european de arestare pentru comiterea pe teritoriul acestui stat a mai multor infracţiuni de furt de bijuterii, cu un prejudiciu de 26.650 euro.
S. Maria a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, urmând să fie prezentata Curţii de Apel Craiova în vederea emiterii mandatului de arestare şi demarării procedurilor de extrădare.
Polițiștii au încarcerat-o pe craioveancă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Dolj.