16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Goicea a primit două  autospeciale de intervenţie

Dolj: Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Goicea a primit două  autospeciale de intervenţie

În comuna Goicea, din judeţul Dolj, în cadrul Programului ”SUPPORT TO VOLUNTARY FIRMEN IN ROMANIA WITH IN THE NETWORK OF THE OVR – ASSOCIATION” (Înfiinţarea de centre regionale pentru serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă), derulat în parteneriat cu Asociaţia Operation Villages Roumains – Suisse, IGSU şi inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă, a avut loc festivitatea de donare a 2 autospeciale de intervenţie şi a unei motopompe remorcabile complet dotate cu echipamente şi materiale specifice, către Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al acestei comune. Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa lui Jean-Hubert Lebet, ambasadorul Elveţiei în România, a reprezentanţilor localităţii Vevey – donatorii tehnicii, a oficialităţilor judeţene, precum şi a reprezentantului IGSU şi al ISUJ “Oltenia” al judeţului Dolj.

Dotarea cu autospeciale de intervenţie a Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă este bine venită pentru a conştientiza importanţa asigurării unui management eficient al situaţiilor de urgenţă, în vederea protejării cetăţenilor. În plan teritorial, SVSU-urile sunt constituite în echipe specializate pe tipurile de risc prevăzute în planul de analiză şi acoperire a riscurilor corespunzătoare fiecărei localităţi, realizându-se astfel posibilitatea intervenţiei cu personal voluntar în cazul tuturor situaţiilor de urgenţă.

De menţionat este faptul că aceste servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă au fost înfiinţate nu numai pentru a asigura prima intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, ci şi pentru a preveni apariţia acestora, activitatea de prevenire fiind desfăşurată de compartimentul pentru prevenire din cadrul acestora. Compartimentul pentru prevenire din cadrul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă are ca principale atribuţii prevenirea producerii unor situaţii de urgenţă, prin acţiuni de îndrumare şi control în localităţile în care îşi desfăşoară activitatea. Formele activităţii de prevenire desfăşurate de serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă sunt: controlul, asistenţa tehnică de specialitate, verificarea şi informarea preventivă a populaţiei.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS