12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: S-a ales cu dosar penal după ce și-a asmuțit câinele pe un uliu

Dolj: S-a ales cu dosar penal după ce și-a asmuțit câinele pe un uliu

Un doljean de 28 de ani este cercetat pentru comiterea infracțiunii de vânare a speciilor de vânat strict protejate, după ce și-a pus câinele să ucidă un uliu. Bărbatul a postat un film cu ”isparava” sa pe o pagină de socializare.

Potrivit reprezentanților Inspctoratului de Poliție al Județului Dolj, în cursul zilei de joi, o persoană a sesizat faptul că pe internet a apărut o înregistrare video în care se vede cum un bărbat își pune câinele să omoare un uliu care pare rănit. Oamenii legii au reușit să identifice stâpânul câinelui, iar ieri l-au audiat și au întocmit pe numele său un dosar penal. Este vorba de un tânăr de 28 de ani, din localitatea doljeană Grecești. ”Persoana în cauză a reconoscut comiterea faptei, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare privind încălcarea art. 42, lit. f din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic”, au explicat polițiștii doljeni.
Asta pentru că, potrivit legii, ulii sunt păsări strict protejate. Astfel, potrivit Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă vânarea speciilor de vânat strict protejate în alte condiţii decât cele legale.
Potrivit aceleiași legi, care conține și o anexă cu valoarile de despăgubire pentru speciile la care vânarea este interzisă, despăgubirea pentru uciderea unui uliu este de 270 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS