11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljJandarmii olteni au donat sânge

Jandarmii olteni au donat sânge

20 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj au donat astăzi sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova.
Deşi are un caracter benevol, periodic jandarmii din cadrul I.J.J. Dolj şi G.J.Mb. Craiova, în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova, se implică activ şi participă la acţiuni de donare de sânge, ultima activitate de acest gen fiind cuprinsă în programul dedicat sărbătoririi a 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române (03 aprilie 1850).

Douăzeci de angajaţi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt s-au înscris voluntar pe lista de donatori şi s-au prezentat în perioada 25-26 mai a.c. la Centrul de Transfuzie Sanguină Slatina pentru a dona sânge.
Acţiunea face parte din campania naţională Donează sânge! Salvează o viaţă!, iniţiată de Patriarhia Română în anul 2013 şi ajunsă acum la a XI-a ediție.
Această campania naţională, desfăşurată în parteneriat cu Jandarmeria Română, are ca scop informarea și conștientizarea cu privire la nevoia reală de sânge pentru transfuzii din spitalele româneşti, creşterea numărului donatorilor de sânge din România și  îmbunătățirea stocurilor sanguine naţionale. Până în prezent, această acțiune umanitară s-a concretizat în recoltarea a peste 8 mii de litri de sânge.

Patriarhia Română în parteneriat cu Jandarmeria Română şi cu sprijinul Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină – Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, în perioada 23 – 27 mai, organizează un amplu program naţional de donare de sânge. Această acţiune face parte din campania naţională Donează sânge! Salvează o viaţă!, iniţiată de Patriarhia Română în anul 2013 şi ajunsă acum la a XI-a ediţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS