7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCompetiţia Tinereţii și-a desemnat câștigătorii

Competiţia Tinereţii și-a desemnat câștigătorii

Competiţia Tinereţii și-a desemnat câștigătorii celei de-a VIII-a ediţii, sâmbătă, pe scena amplasată în Piața Frații Buzești, din centrul vechi al Craiovei. Liceul Teoretic Tudor Arghezi a obţinut titlul “Liceul Anului 2016”, urmat de Colegiul Național Frații Buzești pe locul doi și Colegiul Național Elena Cuza, care s-a situat pe locul trei.

Oraganizatorii, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj şi Trustul Media Sud Europa, au decis ca la ediţia de anul acesta să acorde o și o menţiune Liceului de Arte Marin Sorescu și două premii speciale, Colegiului Naţional Carol I  şi Liceului Tehnologic Transporturi Căi Ferate.
Festivitatea de premiere a fost precedată de parada liceelor craiovene, când mascote, majorete și tineri plini de viață și energie au invadat centrul Craiovei.
Premierea a fost presărată de momente artistice susţinute de ocupanţii primelor trei locuri de la probele de muzică, dans şi majorete.
Un moment inedit al festivităţii a fost premierea lui Horia Mitran, membru în echipajul Liceului Teoretic Tudor Arghezi la proba „Descoperă Craiova”, pentru seriozitate şi ambiţie. În timp ce colegii săi au renunţat, el a continuat singur traseul aducând liceului său locul trei, la această probă.

Competiţia Tinereții este un proiect amplu, care are ca scop stimularea  participării elevilor la activităţi extraşcolare și se desfășoară sub forma unui concurs între licee. Probele concursului urmăresc să le dezvolte liceenilor creativitatea, competitivitatea, curajul, dar și spiritul de echipă.

Ediţia 2015-2016 a avut mai multe probe, precum: cultură generală, probe artistice de muzică, dans, teatru, probe sportive și de antreprenoriat, la care s-au înscris în total 14 licee din zona Olteniei.

Echipa câștigătoare a primit ca recompensă, pe lângă o bine meritată excursie, într-o zonă turistică din țată și “Trofeul Liceul Anului”, un simbol transmisibil de la o ediție la alta.

Carmen Gîrbea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS