11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Dan Dungaciu prezidează dezbaterea "Vulnerabilități și atuuri geopolitice pentru România"

Craiova: Dan Dungaciu prezidează dezbaterea „Vulnerabilități și atuuri geopolitice pentru România”

Fundația Universitară a Mării Negre (FUMN) organizează la Craiova, joi, începând cu ora 11.00, dezbaterea „Vulnerabilități și atuuri geopolitice pentru România”.
Evenimentul va avea loc la Hotelul Ramada Plaza (Craiova, Calea București nr.1, Craiova).
Evenimentul  va  fi  moderat  de Dan Dungaciu, Președintele Fundației Universitare a Mării Negre (FUMN), fiind transmis pe canalul de You Tube al Fundației.
În acest cadru, organizatorii vor pune în discuție rolul, atuurile și vulnerabilității României în context geoeconomic regional, în  perspectiva Summitului NATO de la Varșovia, a evoluțiilor și a alegerilor electorale din acest an (România, Rusia, R. Moldova și așa numita Republică Moldovenească Nistreană).
Demersul se axează pe o abordare  integrată  Est-Sud a problematicii din regiunea Mării Negre și a spațiului balcanic. Cheia acestei perspective constă într-o abordarea integrată a celor două spații, Balcanii și Marea Neagră, încercând astfel să se substanțializeze
profilul României la nivel UE și NATO, ca țară aflată la intersecția celor două plăci tectonice geopolitice într-o Europă tot mai contorsionată. Cu acest prilej va fi  lansat la Craiova volumul Fondul Moldova-podul de investiții peste Prut, autori Dan Dungaciu și Petrișor Peiu (Editura Cartier, 2016).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS