5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Peste 600 de poliţişti la datorie în perioada Sărbătorilor Pascale

Dolj: Peste 600 de poliţişti la datorie în perioada Sărbătorilor Pascale

Peste 600 de poliţiştii doljeni vor fi la datorie în această perioadă cu mare încărcătură religioasă şi spirituală, pentru a se asigura că doljenii vor petrece Sărbătoarea Sfintelor Paşti în linişte şi deplină siguranţă.

În această perioadă, activităţile poliţiştilor doljeni se vor desfăşura, în sistem integrat – echipe mixte de ordine şi siguranţă publică, în colaborare cu jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, precum şi cu agenţi din cadrul Poliţiilor Locale.

Oamenii legii vor patrula în zonele aglomerate, fiind pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, aplanarea stărilor conflictuale, descurajarea elementelor infractoare şi fluidizarea traficului rutier.
De asemenea, poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică din judeţ vor acţiona  pentru prevenirea furturilor şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică optim şi în această perioadă de sărbătoare. Poliţiştii de investigaţii criminale vor executa activităţi specifice în vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor comise cu violenţă, a furturilor din buzunare şi a tâlhăriilor.
De pe principalele artere de circulaţie vor fi nelipsite echipajele poliţiei rutiere care vor desfăşura activităţi de supraveghere a traficului rutier, pentru combaterea execesului de viteză şi a consumului de băuturi alcoolice precum şi pentru prevenirea accidentelor şi fluidizarea traficului rutier în zonele aglomerate.
În cazul în care plecaţi de la domiciliu, indiferent de perioada în care lipsiţi, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, nu neglijaţi următoarele aspecte:
         rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa;
         spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă pentru mai multe zile;
         închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie;
         pregătirile de deplasare să fie făcute cât mai discret;
         atunci când părăsiţi locuinţa, o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune, pot deruta eventualii musafiri nepoftiţi;
         obiectele de valoare mare şi volum mic sau banii lichizi vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor, deci nu le lăsaţi în locuinţă.
 
Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!
Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici, etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS